BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 30 October 2012

Peneman semasa cuti semester

ASSALAMUALAIKUM.

Alhamdulillah i'm still alive. Before i start my entry and story about my life and so on,i wanna wish HAPPY BIRTHDAY to my best boyfriend FAHMI ASHRAF. Please don't misunderstand,best boyfriend means kawan lelaki yang terbaik not the special one okay. May Allah always bless you my dear friend. May you success for the future and may you always in care of Allah. Sweet 19!

Okay,back to my story. Peneman masa cuti semester? Quite boring for this semester actually. Shopping? Nope,pokai sudah. Jalan-jalan? belum dalam perancangan. So,i cheering up myself lah. What i do? Watching korean drama until my eyes become panda O.O Korean Drama. Korean Drama. Hari-hari melayan,jangan terkejut kalau saya boleh cakap korea nanti. Haha.

First korean drama yang saya tengok and buat saya addicted dekat artis korea sampai tidur malam pun tak lena terbayang-bayangkan wajah hero cerita tu. Haha. Jap,biar saya list lah korean drama yang saya tengok and paling suka.


  1. My Girlfriend is Gumiho (Lee Seung Gi comel and sweet)
  2. Secret Garden (Tengok tak pernah habis -.-")
  3. Boys Over Flower (Tengok sebab Kim Hyun Joong and Kim Bum)
  4. Heartstring (Yong Hwa sangat COOL and handsome)
  5. Rooftoop Prince (Serious cerita ni best,tak tipu!)
  6. Stairway to Heaven (Best korean drama sampai menangis tak ingat dunia)
  7. To the Beautiful You (My beloved boyfriend,Choi MinHo sumpah handsome and cute!)
  8. Nice Guy/Innocent Man (Cool Song Joong Ki and quite handsome)
Dalam banyak-banyak korean drama,yang saya list ni je saya tengok and suka layan. Yang lain? errrr. Full House? saya tahu ramai suka tengok tapi saya tak tahu kenapa tak berminat nak tengok. Haha. My favourite Japanese Drama of course ONE LITRE OF TEARS. Tolong sediakan baldi kalau nak tengok cerita ni. Kalau guna tisu tak cukup. Alang-alang guna towel terus. Serious banyak kali saya tengok banyak kali saya menangis. Menangis bukan main teruk lagi. Hihi. Oh tak lupa juga dekat RUNNING MAN! Oh damn! Suka gila tengok Running Man. Please,addicted tengok running man. Kim Jong Kook! Jae Suk! HaHa! pretty Ji Hyo! Kwang Soo! Gary Oppa! Joong Ki! Ji Sun Jin! 

Bila saya addicted macam-macam boleh jadi. haha. Oh,I really in love with Choi Minho right now. I don't know how to describe my feeling. Cehhhh. Serious,my heart melting habis bila tengok dia. Hoho. Tak pernah saya suka dekat artis korea macam ni sekali tau tak. Please. Teringin nak jumpa Minho. Actually nanti dia datang Malaysia. Concert Shinee at Sunway. But i can't go there :'( Please someone buy me a ticket. Nevermind,you always in my heart,my mind Choi Minho. Kemain lagi kan. Haha. Ignore my kegilaan disini. Just short entry today. Assalamualaikum. Minta diri dulu ye :)

Tuesday, 23 October 2012

Semester break

ASSALAMUALAIKUM..

Hai blogger, hai reader. Long time no see you alls. Yeay i'm done my semester 3! Final exam? DONE! hoyeeeh,hoyeeeh babyyy! *dancing chicken dance* what to do for semester break. what to do, what to do. haha

Dengan berbekalkan panadol dan air mineral, saya gagahkan diri saya yang sangatlah sakit sekarang tuk menulis entry ni. Lupakan sakit saya sekejap,now focus on my story mory that gave a lots of memories. Yesterday,i met my girlfriends and boyfriends from Lendu of course babeh.

JALAN DUTA/KLUANG/KAJANG/CHERAS/SERDANG to SUNWAY PYRAMID to I-CITY, SHAH ALAM :)

My beloved roomate, Zatiiqa Hisham came from Kluang. Semangat gila turun KL. nampak tak permainan zati kat sini. Then,saya dari rumah terus pergi TBS sebab jumpa dekat sana. Yang paling awesome,kteorang tidur rumah shasha! Finally dapat pergi rumah shasha. haha

Sampai TBS terus disambut oleh zati and shasha. Adib and Johar tunggu dekat kereta. Sorryyy lambat eh *mata kelip-kelip* Adib yang bawa kereta. Thanks Adib. Kteorang terus pergi SUNWAY PYRAMID. For your information, this is my first time sampai sunway okay. tak pernah pergi. so bila sampai little bit "JAKUN". Oh,malu nak mengaku tapi terpaksa.

Plan kteorang dekat sunway nak main ice skating. Then sampai kat ice skating. Ohmaigad! bestnyeee! tengok orang main,seriously kagumnya. Kteorang melantak dekat McD dulu,kasi isi perut dulu.


 see that! Awesome right?

Sangatlah jakun and excited nak main. Al maklum lah first time. seriously saya main jatuh terduduk terlentang. Mula-mula tuh malu lah jugak tapi kan dah lama-lama tengok ramai juga yang tak pandai. so tak ada lah malu sangat. First round dengan shasha. kemain bising kteorang terjerit-jerit sebab tak reti nak balance kan badan nak main. sumpah licin okay.

Zati dengan dunia dia main ice skating. haha. Feeling Stairway to Heaven sangat okay tima main ice skating ni. Soong Jong Oppa! *tetiba* Lets see our picture :)


Me with shasha and Johar 


Actually takut nak berdiri. So bajet je muka. haha


Muka shasha bajet berani. Haha. Kau pandang apa sha? 


Johar dah pro main ice skate ni.




Hebat zati dah pandai main.


The boy, Adib and Jo.
First time keluar hangout dengan dorang. Thanks!


Glove kami :)


me with zatiiqa


me with shasha


Kami dengan adik Adib :)



Lepas dah penat main ice skating,kteorang pergi jejalan dekat popular. Then baru pergi MEMANAH! yeah! Tapi yang main tuh Zati,Adib and Jo. Me? Photographer. Shasha? Penonton setia. haha


Second Game 


Pemain pertama,Zatiiqa.


Pemain Kedua,Johar.


Pemain ketiga tengah relax,baju merah tuh pemain ketiga.




Hebat kawan-kawan saya ni memanah.


Penonton PALING setia.


Me with her

Done memanah. Move to I-City,Shah Alam! Hoyeeeh,hoyeeeh! Walaupun dah penat sangat, kaki pun nak berdiri lenguh sangat, tapi kteorang still kuat! hamboi. Kteorang sempat jalan-jalan dekat Sunway. Dapat Baskin Robin free pulak tuh! Rezeki. Alhamdulillah.


Them ^_^




My love 

Done at Sunway Pyramid. See you again. Now,Welcome to I-City. Lapar tak payah cakap lah. pergi makan tapi makanan tak sedap pun, mahal pulak tuh. Tapi takpe lah. Finally sampai I-City. For the first time sampai kat situ.



Kteorang main buai ni. macam dekat genting.


Three of us 


Again the boys


Four of them


Me with the boys :)




Cinderella 
3 Princess and 1 Prince


Apa yang Jo cuba lakukan?


I can see Kim Jong Kook there.


We're android users 
Me,Shasha and Zati 


Zati got present from me and Shasha.
Happy Belated Birthday dear 

Then kteorang pun balik. seriously penat. Sampai rumah shasha dalam pukul 12 lebih kot. tak ingat lah. then tidur. sebab esoknya nak bangun awal. *Kononnya* Esoknya bangun agak kelewatan tak seperti yang dijanjikan. haha. Dek kerana penat sangat. Pagi dalam pukul 10,Jo datang ambil kteorang. Kteorang pergi round-round dekat UPM. Mentang-mentang cuti sem,kemain ronda dalam Uni orang. haha. then terus pergi TBS. Bas zati gerak pukul 12,so kena lah sampai awal sikit.


Dalam rumah shasha,buat kenangan :)


Bye shasha. Gonna miss you so much :')



Me and Zati makan Tutti Fruity :)
Okay,ni first time saya makan tutti fruity. Alahai semua benda first time.

Alhamdulillah siap update entry kalini! Oh,Firstly saya nak wish THANK YOU very much to Johar and Adib sebab bawakan kteorang kesana sini. Happy sangat dapat hangout dengan korang. To Zatiiqa, Plan B kita menjadi and success! Thanks a lot! To Shasha, THANK YOU sudi tumpangkan kteorang dekat rumah kau tau :) Thank you guys! Love them a lots! ♥ 

Thanks for the memories and i will remember this forever ♥ 


Lots of love 

Thursday, 11 October 2012

Happy Birthday bestie forever ♥

ASSALAMUALAIKUM..

I just wanna write short entry for today because this is special day. 11.10.2012 genaplah umur sorang bestie saya yang ke 19 tahun yang makin hari makin lawa tapi tak boleh lawan kecomelan saya. Hoho~~ So, disebabkan harini birthday makcik itu,saya luangkan masa saya sikit untuk buat entry ni untuk dia walaupun saya busy study for my final examination. Tolong terharu wahai my dear bestie.

Nama makcik yang tinggi lampai tuh, Ili Najaa! Wanna see her face?


Sorry lah curi satu gambor ye. Ni lah Ili Najaa yang cantik tinggi lampai macam tiang lampu. haha. Kiddin awok yang dah tua. 

Okay, firstly i wanna wish, HAPPY BIRTHDAY ILI NAJAA! Selamat menyambut hari tua wahai kawan ku. Semoga panjang umur and murah rezeki. May Allah always bless you pretty. May you always in care and love of Allah. Goodluck and may you success in your study and for your future okay! Thanks for being my friend since we are form 3 right? Thanks a lot pretty. You are good listener to me :)

Sorry sebab call tengah malam semalam. i got a problem last night,that is why i gave a late call and wish. Sorry again ili. Sedih tak dapat celebrate birthday kau sesama. Serious aku ingat tau birthday kau. Jangan lupa aku tau, i know you have such a good friends at MIMET. But never forget me okay! haha. 


Nah cake rainbow special for you!
tatap lah cake ni puas-puas ok :*

Last but not least. *ayat essay* Again,i wanna wish HAPPY BIRTHDAY KAKAKKKK! Muah, muah sikit. haha. Yeah,I miss you, I love you. Oh,ayat macam les sangat. Sayang kau sebagai kawan baik,rindu kau sebagai kawan baik. haha


Miss this moment with her :')


Lots of love ♥ ♥ ♥
Intan Syafira Binti Mohamad Radzi 
Si budak kecil yang comel