BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 26 August 2013

Malam Gala FSPPP, Grooming to be a PTD

Assalamualaikum

Lately macam rajin je update blog kan, bukan apa sebab ada banyak event kan, so keep updating sebab tak nak lah outdated sangat. Bunyi tajuk entry macam "GAH" semacam kan. Teheeee. Haruslah sebab for the first time me attend dinner yang grand gitu especially for my faculty.

This is first and last me attend this event, al maklum lah, nak graduate dah. Disebabkan ni last semester, tuan hamba yang comel lotte kecik molek ni gagahkan diri untuk pergi juga. Actually dah bayar awal, nak tak nak kena lah pergi, kang rugi duit tuan hamba. So tema untuk event ni? Hmmm. Such a niceeee theme.


Bila theme black and red, masing masing busy cari baju nak pakai. Masing-masing kemain glamour semalam and for sure lah yang perempuan cantik belaka, lelaki pulak handsome segak bergaya gitu dengan blazernye, aummmm aummm. Heeeeee. Cuci mata gitu. Astaghfirullah. Me just wear what i have, simple je, janji selesa pakai. 

Ramai juga datang termasuk ex senior which is Alumni. So jumpa lah akak-akak, abang-abang Dipac yang dedulu tu. Makan? Alhamdulillah dap dap belaka, kenyang Alhamdulillah. So lets see our picture and this will be a memory for attire of my life. 


My partner, our theme black and red 


Ouch, this one nice with their own partners 


ololor tomey tomey dorang ni, such a sweet couple 



The boys lagak model gitu, feeling feeling kat red carpet.


Since dah jumpa, apa lagi moh bergambor. Mida say cheeseeeee!


Gitu budak DPA kemain ramai couple. Nanti kahwin serentak 


Amaigad gentleman seyh mamat ni melutut. heeee. Kemain sweet gitu.


Rasa macam retis tau bila berdiri capture gambar dekat props ni atas red carpet pulak.


Rindu nak ceginni dengan dorang 


Me with le pwetty girls 


Fuyoooh ju handsomeeee! Teheeee :)


Me with my ex roomates, Nia 


Coursemates 


Classmate since semester one except that guy beside me 


Special thanks to Encik boypreng for this lovely roses ♥ 
You're the first guy that gave me a flower. You surprise me with this roses.
Thank youuuuu! :*


Sweet couple forever 



Kami, Kawan sampai Jannah, In shaa Allah 


Majlis start.



Part of senior 


Makan timeee! Suka betul dak dak ni dapat makan.


TAHNIAH MIDA!


Yeay naik pentas. Kemain cover cun kat atas sana.


Yeay dapat hadiaahhh! 


Qis and Haziq buat performance.


Me with my sweetie Roslin 


With fasyer yang comel angattt 


With my roomates since semester 1, Zatiiqa yang cun melecun 


Hakim Selo. Tak sah kalau tak buat muka kalau ambil gambar dengan aku kan.


Classmate, Su yang manis orangnya 


PTD and PTD to be, In shaa Allah 


Last but not least 
You create a greatest memory in my life. I may not perfect person, not a pretty girl as other girl outside there, you create a smile in my face as well in my heart. Thank you for all moment that we create together.
wishing you always be my side whatever happen. Thank you 

Done. Alhamdulillah. Salahkan line internet yang lambat upload gambar. Heee, serious happy sangat semalam. The best dinner in my life ♥ DPA and FSPPP always in my heart, UiTM MELAKA is the best!

Selamat Malam and Salam Alaykum!

Sunday, 25 August 2013

Beraya di Melaka with girlfriends

Assalamualaikum 

Kalau nak start update blog mesti macam lack of creativity. Semalam mak jemah and the geng pergi beraya, actually last minute baru nak ikut, kalau ikutkan nak duduk rumah tidur puas-puas, layan running man semua tapi tetiba housemate ajak ikut. So dengan pantasnya bangun, mandi, gosok baju and tudung then bersiap.

First place pergi open house classmate and couresemate. Special thanks to them, Suhaidah, Naza, Ema, Kina, Suhaila, Arina, Wani, Yati, Yati Zainal. Rasanya ni je kowt housemate dorang, kalau ada yang tertinggal mohon maaf. Teheeee. Dorang masak sedap-sedap belaka, boleh kahwin dah ni masing-masing pandai memasak. Macam-macam ada, Lontong, soto, kek batik and macam-macam lah. Dap dap belaka.


Us for yesterday.


Makang makang! 


kemain busy tuan rumah. Heee


Marina and her bestie, Su.




Me with shasha and the geng 


Snap! 


Again with them 


Last but not least with le girls 
Thank You so much to Suhaidah and housemates for invite us!

Next we continue our journey to next place at Sungai Udang! Dhea's house. For the first time i went there and met her mother. 


Makan lagi. Lanie bajet bajet angkat call. Haaaa.


Us at Dhea's house 

After pergi rumah Dhea, we move to Eika's houseee! First time pergi rumah eika at Ayer Molek.


Marina dengan anak-anak dia. Suami? Errrr. Teheee 



Sesi bermain dengan sedara mara eika.


Kemain dhea dengan dak dak ni. Heee 


Dengan budak comel lotte ni 
Apahal tudung aku jadi bulat semacam. Haigooo -..-


With family eika 

Next belah malam pulak pergi kenduri kahwin sedara marina at Alor Gajah. Serious mata pun macam apa penatnye Ya Allah. Nasib dekat je,so pergi lah. 



Muka masing masing dah penat, again makan lagi. Teheee, happy tummy!



Them 


Congrets for newly wed :)


Us before go back home.

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Oh lupa after balik, malam semalam me have a short date with cik boypreng at Pengkalan Balak. Heee,happy 7 month dear by the way. Mata pun dah kuyu ni nak update pepanjang lagi. Nanti kan next entry pasal dinner DiPAC malam ni!

Assalamualaikum.