BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 16 November 2013

Ma perfect boyfriend

Assalamualaikum 

Harini last day boleh rehat puas-puas, last day stay dekat rumah, last day tidur lambat bangun lambat. Esok first day kerja, Ahhhh gila dah kerja genap umur 20 tahun. Such a big girl now. I guess so. Since belajar pun kena merantau, kerja pun kena merantau. Orang lain kerja balik rumah juga, but me? No no no.

Since dah nak start kerja, masa yang free pun belum tentu ada, disebabkan itu ada someone yang ajak kita keluar semalam. Then boleh pulak dia tanya nak pergi mana, dengan pantas otak berpikir nak kemana eh, tetiba macam craving nak makan meatball ikea. He fulfill my wish. And both of us ate meatball, bukan nak cakap apa memang sedap gila meatball dia. Then tengok wayang dekat Cathay Cineplexes, Cineleisure Damansara. Konfius nak tengok Thor ke Highland Tower. Both best, so we decided to watched Thor since Thor yg first dah tengok.

Lepas makan tengok wayang, sit selesa, dalam aircond pulak, tengah kenyang, mengundang nak tidur tuh toksah cakap lah, serious tengah layan Thor boleh nak terlelap. Mengantuk dia tuh macam payah nak describe lah.


Food porn.


Mission Accomplished!


Muka happy dapat makan meatball. So ladies.

We'olls pun siap berphotoshoot sekejap. 


Macam tak percaya si muby ni buat muka macam-macam. 
Kalau face to face macam pemalu, tapi sebenarnya tak pun.

Bila dah malam dah start lapar balik, tetiba macam teringat nak makan desert gitu, memang hajat nak sangat makan dip n dip. Dari Damansara kitaorg ke Bangsar pulak. Kenapa awak baik sangat eh sampai layan kerenah saya yang sometimes eeeeii annoying nya. You brought me there for the first time. And i was so excited. You know what ramai gila kat situ sampai we'olls terpaksa beratur untuk tunggu turn masuk sana.


Senyum tak pernah tak semangat. Handsome? Malas nak cakap nanti kembang pulaks!


Food porn.


Mission Accomplished!

Thank you so much Muhammad Firdaus for everything, for advance birthday celebration. I guess so. Thank you so much! Moga Allah murahkan rezeki awak sekeluarga. Amin.


Ramai sangat dah cakap muka we'olls ni sama.
We'olls ni adik beradik lain mak lain ayah. 
Alhamdulillah, he's gonna be mine permanently soon 


Thank you for this stuff! Im love it.

Terima kasih yang tak terhingga awak. Ada masa dan jodoh kita jumpa lagi. Kerja elok elok. Your're my perfect boyfriend. In shaa Allah you're my future zauj soon. Thank you ♥♥♥

Salam Alaykum 

Monday, 4 November 2013

Sulaman reben jiwaku

Assalamualaikum ♡

Alhamdulillah harini dah settle satu interview dekat Insurance Agency dekat Subang Perdana. Rabu ni ada satu lagi interview dekat subang juga, company fajar baru rasanya. Doakan ye. Takmau jadi penganggur yang bertauliah, nak gain experience for future juga.

Selama duduk rumah apa aku buat? Ingat aku duduk saje-saje makan tidur je? Eh excuse me, aku ada project runway tau. Harhar lagak fashion designer gitu. Oh berkait dengan project ni, aku bercadang nak buat business kecil kecilan yang berasas handmade. Siapa cakap aku tak creative? Meh nak piat telinga.

So aku pun dilatih dan melatih diri untuk belajar menyulam reben. Bunyi macam ek eleh menyulam je pun. Siapa cakap  senang? Tangan ni dah dua kali terseliuh. Tak reti nak serik, jemu, bosan, menyampah walaupun terpaksa tempuh sakit sampai nak angkat miho pun rasa nak patah tangan ni. Bila dah siap faham tak makna suka dia macam dapat 4 flat? Over? peduli apa nak kasi hiperbola sikit. Haha


First art work. 
Excited gila sampai ketagih buat benda alah ni.
Actually ni nak buat beg.

Bila ketagih, mula lah nak buat macam-macam, keluar segala idea, mencurah-curah. Mama ajar ni, tangan mama lagi lah creative, jenis tangan sentuh apa semua menjadi. Anugerah Allah. Now dah expert, yeayyy happy me!


Ni antara design yang dah buat and tempahan.

  okay ni contoh pencil case yang dijual.
Customer punya. Handmade, nama boleh request.
Now i'm ready for order, yes :)

Bila corak, in shaa Allah limited, maksudnya tak sama dengan orang lain lah. Each pencil case different design. So grab it now if you're interested. Can contact me through :

Facebook : https://www.facebook.com/intan.syafira.12
Twitter : @safera93
instagram : intansyafira

Thank you a lots mama ajarkan benda ni sampai kakak pandai, i'm feel so calm work with this thing. 


Sunday, 3 November 2013

Success behind pain

Assalamualaikum ♡

Malam yang sunyi sepi bertemankan miho yang sedang menjilat-jilat bulunya. Sebenarnya dia ajak kakak dia ni tidur, so bagi hint tidur peluk lengan kakak. Comel lettew kan. Rinduku padamu hanya hati yang tahu wahai blogku. aceceh sebenarnye nak cakap rindu dekat orang lain. Maaf kerna ku terpaksa berkias.

Kekok sungguh update blog guna tab mama ni, laptop ada, broadband pun ada tapi tak bayar lagi so kena potong, mati akal takde broadband yang ada line. Nak update pun payah.

Sebenarnya nak kabor ni, perkara mustahak sangat. Bajet bajet je kan. Dengan hati gumbira, i'm officially graduate. Hoyeeeh! Result dah keluar dah, ALHAMDULILLAH, Syukur pada Allah untuk result yg cukup cemerlang, yes boleh tahan, pointer menaik, CGPA pun menaik juga. Berkat doa, usaha, kerja keras semuanya.

Thank you Ya Allah, Thank you Mama, Thank you lecturers FSPPP, Thank you Sang kekasih, Thank you kekawan. Syukur dapat merasa dean list for last time, syukur. Semester 5, semester paling gila babeng toksah cakap, semester penentuan, semester paling menderita physical and mental. I told you, ini benar tiada yang tak benar melainkan yang benar.

Orang paling excited suruh check, mama lah. Tak habis-habis suruh check sampai nak teryak yak anakmu ini, semua benda aku langgar, semua benda serba tak kena. Gila tak cuak, takut gila repeat casea and law. Casea dah lah susah toksah ingat lah, law pun sama, dengan period pain tetiba serang time exam law, semua case yang aku hafal semua melayang.  Allah kabulkan doa, Alhamdulillah, Casea dapat boleh lah lulus dengan jayanya, law dapat A! Thank you Sir Adnan comel lotte!

Tahniah untuk Sang kekasih sebab still dapat Dean List juga, Proud of you, berkat kita jalan kaki hari-hari pergi kelas redah panas hujan mendung, sampai sakit kaki, awak demam, hanya Allah yang tahu susah senang kita. Thank you so much! Tahniah untuk housemates juga, kita graduate sesama tau! Marina, Afiqah, Chaa, Mastura, Dayah and Emy, Congrets barbieians! Congrets untuk classmates MAM1105B juga!Tak lupa ex classmates MAM110 kelas E especially Cah, Zati, Kecik, Mida, Yan and semua! Moga berjumpa di degree nanti kekawan semua. Rindu korang semua.



Never give up even there's a tough day.
Miracle always happen. Believe in yourself not others.
Failure push you harder to let you be success.