BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 28 December 2014

The Battle for 4th semester begins

Assalamualaikum

Eh lamanya tak update blog. Berbulan-bulan i guess so. And Alhamdulillah still sihat, kuat kudratnya. Di sebabkan rindu nak update, hold kejap study. Memain banyak dari study itu normal.

Oh yeah now tengah final exam for semester 4. Ohmaigad cepatkan masa berlalu tapi tak juga, nak tempuh sepanjang sem ni nauzubillah nazak tau tak. Assignment tak putus-putus dari awal semester sampai akhir semester. Almost nak quit sebab tak tahan dengan duniawi belajar. 9 Subject untuk semester ni boleh buat sakit jantung tahu tak, then for final 8 subject. Fefeeling ambil PMR pulak. 1 subject calculation and 7 reading. Mental breakdown kejap bila tengok jadual packed.

Tapi Alhamdulillah dapat banyak sokongan dari mama, firdaus and kekawan yang lain. Cuba lah juga kuatkan diri yang tak berapa nak stable dah.

Okay sempena musim final exam ni, i would like to wish ALL THE BEST to all my friends tak kisah lah budak UiTM ke, UIA ke, UniKL ke, UTEM ke. Good luck for final exam and may we all get excellence result. Amin Ya Rabbal Alamin. Moga pengorbanan selama satu semester ni membuahkan hasil yang berbaloi. And how i wish to get Dean List again and try to strive for Anugerah Naib Chancellor and first class degree. Doakan saya.


Moga dapat kekalkan pencapaian sampai semester akhir. AMIN.

Thursday, 14 August 2014

Moment Beraya

Assalamualaikummm

Banyak benda nak share sebenarnya, In shaa Allah mana yang sempat i'olls cerita okay. Tanpa membuang masa, moh lerh kita start. So you guys amacam raya kalini? Beraya kah kalian semua? And actually tahun ni tahun pertama raya dekat rumah sendiri dekat Batu Caves ni. So excited tu sikit lah. Sebelum ni balik kampung, tapi tahun ni mama plan nak beraya dengan si kucing-kucing we'olls tu, miho and dikmok. So my raya almost complete this year. ALHAMDULILLAH.

PART 1: RAYA WITH CAH, FAKRUL & EJAD

Kisah pertama beraya dengan classmates diploma. Rasanya first time beraya dengan dorang kecuali fakrul sebab last year dah pernah jejak kaki kat rumah fakrul. So this year beraya ke rumah cah and fakrul tapi ada ejad sekali. Alhamdulillah, last jumpa dorang time konvo and now we'olls reunited balik. And tak lupa ada acym sekali. Meriah jugak beraya dengan dorang. And dorang pun first time datang rumah i'olls.



Classmates since part 1 diploma. Mereka always awesome.


Ni model and future lawyer to be yang makin hari makin cantik, cik cah. Proud of you dear.


Okay ni pakcik ejad yang selalu cari pasal dengan i'olls since dulu. 


Family portrait. Thank you fakrul, acym, cah and ejad sebab sudi datang rumah.

PART 2: RAYA WITH LENDURIANS

Classmates Diploma done! Now bila dapat tahu my barbies dari Johor and Melaka nak naik KL, i'olls excited gilosss. Serious cakap, siap booking mama suruh masak seminggu awal tau. Kemain excited dia. And now turn beraya dengan ex-housemates, ex-roomates and ex-batchmates. Banyak sangat ni. Tapi ada 2 orang tak dapat join, Chaa and Amy. Sedih juga tak dapat jumpa dorang sebab rindu. In shaa Allah nanti jumpa lagi. 


Part of my life. Kekurangan 2 orang, chaa and amy.


Oh, si hakim selo and faizal pun join we'olls beraya.


First time sampai rumah dayah. Terima kasih dayah sudi jemput ke rumah.





Apa tah yang kelakar sangat si dayah muby and nia gelakkan.


Thank you korang semua sudi datang rumah.


Kemain bebudak laki ni ehhh, siap bergambar haaa.


Bila jumpa rainbow cookies excited siap bergambar. Hadoi jakun betul.


Roomates since part 1.


Thank you nia sayang jemput i'olls ke rumah awak.



Batchmates!


Thank you Marina, Piqah and Mas sudi bermalam di rumah i'olls. maaf untuk segala kekurangan. Nanti jumpa lagi ye, In shaa Allah.

PART 3: RAYA WITH TRCRIANS

Baru beberapa hari lepas i'olls beraya dengan kakak-kakak i'olls sekalian. Haaa, rindu gila dekat kakak-kakak i'olls tu. Al maklum lah takde kakak, so menumpang kasih sayang dekat kakak orang lain. Actually kakak-kakak ni, housemates and officemates time kerja dekat TRC dulu. Dorang ni baik-baik belaka, Alhamdulillah. sporting pulak tu. And dorang bawa iman! Lama tak jumpa si kecik yang cerdik tu.


Jemput makannn



Macam-macam aksi bergambor.



Disebalik tabir. Haha


Thank you Kak Atin, Kak Yuyu, Kak Eq, Kak Mira and Iman sudi datang rumah.

Dan complete raya i'olls tahun ni. Alhamdulillah. Tetamu tak pernah putus datang rumah, rezeki Allah. Thank you yang sudi datang rumah, thank you sangat-sangat. Ada masa and panjang umur kita jumpa lagi. Sayang semua. Thank you juga untuk yang sudi beraya sama-sama. I will always remember our moment.


Selamat Hari Raya.

Saturday, 2 August 2014

Salam Aidilfitri 2014

Assalamualaikum

Belum lambat rasanya nak ucap SALAM AIDILFITRI buat semua umat islam seluruh pelusuk dunia. Haaa gitu. Macam awkward nak menaip since lama gila dah tak update blog. I'olls malas betul bila internet i'olls dah kena potong.

First of all, i'olls menyusun sepuluh jari tangan mohon maaf untuk segala kesalahan secara sengaja mahupun tak sengaja especially untuk mama. Mohon halal untuk makan minum pakai kakak selama 21 tahun. Kakak mohon maaf untuk semua salah silap kakak sama ada didepan mama or belakang mama. Kakak sayang mama sampai hujung nyawa kakak.



Dear mom, you are the most pretty women in this world. You have beautiful heart as well as beautiful face. I do feel grateful born as your daughter. I wish i could be like you one fine day, strong women like you.

Mohon maaf untuk salah silap buat family tersayang. Andai ada bergurau kasar, terguris hati, terasa hati mohon maaf dari kakak. Kakak sayang semua orang. I will try to protect you all.

Family photoshoot :


Solat Sunat Aidilfitri with sweethearts


Queen of my heart


Incomplete family without papa.


Darah daging hingga akhir hayat


Adik (Jangan persoalkan ketinggian)





Favourite picture.

Okay done part family. Next, saya Intan Syafira mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki sampailah ke dalam hati buat semua kawan-kawan. Mohon maaf seikhlas-ikhlasnya dari hati buat kawan-kawan yang rapat samada schoolmates, kawan time diploma or degree and semua yang mengenali diri intan. Mungkin ada yang terasa and tak senang dengan gurauan intan, mungkin ada yang terpaksa layan cerita-cerita and sometimes luahan intan, and sometimes mungkin annoying dengan perangai intan, i do makes mistake since i'm not perfect, saya mohon maaf. Kekadang bila intan kerap minta maaf pun ada yang rasa eh annoyingnya kau ni, sorry sangat-sangat. Andai ada yang rasa i always interfere in your life, i do apologize for my interference. Mungkin ada yang rasa nasihat intan macam bajet-bajet bagus, mohon maaf sangat. Thank you for those yang sudi maafkan dan still stay with me and trust me as your friend. Dulu mungkin intan seorang yang penakut bila hilang kawan, yes i admit that. But now, i do realize, kalau Allah dah tetapkan dia kawan intan, dia akan cari intan. Kalau bukan, dia akan go away. Thank you Allah.


This is first time first raya dengan bestie. Thank you sayang for coming!





Terima kasih sudi datang rumah kami yang tak seberapa ini. 
Ili kawan yang pertama datang rumah baru i'olls.

Haaa kan dah bebel panjang-panjang. I'olls pun nak minta maaf dekat Firdaus. Maaf sebab selalu menyusahkan awak sepanjang pengenalan kita. Maaf sebab selalu buat awak terasa. Maaf sebab selalu buat awak susah hati and risau. Maaf untuk salah silap perbuatan dan perkataan andai ade terkasar dan terlebih-lebih. Terima kasih sebab sudi jadi kawan baik, kawan yang sejati, peneman susah senang, peneman hidup In shaa Allah. Terima kasih ada bila saya sakit dan pengsan. 



The fault in our stars. Aceceh gitu versi intan-muby.


Feeling-feeling manja dengan dia. I'olls rasa macam pre-wed photoshoot.
In shaa Allah one fine dayyy

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA SEMUA. Moga raya kalini penuh bermakna untuk semua orang. Jangan lupa untuk doakan dan support saudara-mara kita di bumi Palestin. Doa buat semua penumpang dan crew MH17 tak dilupakan. Salam Aidilfitri dari Intan Syafira.



Sunday, 25 May 2014

Convocation day

Assalamualaikum

Rasanya belum basi nak share pengalaman konvokesyen diploma kan? Walaupun dah 2 minggu event ni berlalu, sekarang baru nak share. Since busy sangat sampai tak ada masa nak spend time dekat blog. Bila dah hujung-hujung semester ni macam-macam assignment nak kena settle kan, so i'm little bit kelam kabut nak settle everything. So lets start our story now.

12 May 2014, i'm officially graduated from Uitm Melaka! ALHAMDULILLAH and PRAISE TO ALLAH TAALA. I could not describe how happy i am that day. Even though there's quite sad since my beloved father can't attended my big day. But i know he proud of me. I know, he watched me from up there. I know, he very happy by seeing me now be big girl and can stand with my own feet. This is greater present for him and for sure for my beloved mama.


Officially a Diploma holder in Public Administration.

Moment paling happy? For sure bila tengok mama happy sangat-sangat, her smile is my priority. This is for you mama. Terima kasih atas doa mama yang tak pernah putus untuk kakak, semangat yang mama berikan untuk kakak dari mula-mula kakak dapat course ni you know right yang kakak tak nak ambil course ni, you give me advice everytime i want give up and quit, you know my hardness here. Mama tak pernah jemu support kakak. Thank you mama. Thank you so much. I can't give anything for you, all can do is by be a successful person and a good daughter to you. I love you mama.











Family is part of me, they came to celebrate my convocation. Thanks a lot! 



Awkward gila jalan atas pentas oi wedges boleh pulak nak longgar kan. Haish malu.


Congrets dear for your graduation. Me with his family.


My mom and his mom.


Alhamdulillah, tahniah sayang! Why you show your gigi domo? 
Proud of you sayang, please maintain your performance for degree.Strive for ANC okay?
Thanks sayang for accompany me for the whole last semester, you the great partner that i ever had. Awak tak pernah jemu menghadap muka saya hampir 24 hours, hari-hari pulak tu. Thank you so much. Thanks for treat me like a princess everyday. No words can describe how much you care about me.




Susah senang selama 5 semester, roomates yang tahu, yang faham. Rindu both of them ni. Dorang lah kakak, adik beradik, kawan bergelak, kawan menangis, peneman tidur, peneman mandi, peneman makan and semua dengan dorang. Thank you marina, thank you afiqah for the whole diploma. You're my family in Lendu for 2 and half years. I do love both of them so so much.



Housemates!

Dalam kejayaan jugak tak lupa untuk classmates yang banyak membantu dalam assignment and all kerja test quiz. Without a perfect team mates you will never success. Thanks to classmates AM1101E-4E and AM1105B! 


Congrets to my pretty lady and lawyer to be CAH HASHIM!
Teman balik KL time part 1, teman luah perasaan jugak, dulu selalu teman cah pergi photoshoot sana sini, i miss to spend time with this great lady.


Twinnie for diploma. Congrets kecik for you convocation.
Now she far away from us, she's studying at Sarawak now. Take care dear.



Congrets to both pretty girl, izyan and zatiiqa.
Actually tak ada gambar berdua dengan zatiiqa my roomates for 3 semester.
To my lovely roomate, zatiiqa. Congrets dear. I do grateful to know you, you are strong girl, you are inspired me to be strong as you actually. I do proud of you and happy to know you more closer. Thanks for the chance you gave to me to let me know you. I do love you so much zati, you're my sister, my siblings and part of family in Lendu. Do take care of yourself at Sabah k? I wish you all the best dear.


Congratulations to my sweetie pie Olin! You're the great roomates now, partner of gossip, sleeping partner, partner pergi kelas, partner pergi mana-mana. Thanks for the friendship the we created since diploma until now. I love you olin.


Buddies time akhir semester time diploma. Both of them my body guard, my protector.
Congrets to Hakim! You're great friend, have a nice voice, cute smile, awwww. And you're caring person.
So please take care of your princess, do love her, care her as much as she care about you.
I know you're nice person and loving guy. Awww, touching betul ayat.


Let it goooo. Love this picture!

So untuk yang lain-lain, CONGRATULATIONS coursemates. Finally we're graduated and be part of Alumni of Uitm Kampus Alor Gajah! Alhamdulillah.







Biggest memory in our life. I never expect i could be here for convocation day with my beloved friends. Alhamdulillah, Alhamdulillah. Actually sedih sebab tak sempat bergambar dengan my bestie, shasha. I can't search her. I'm little bit disappointed. To my beloved bestie, shasha. Congratulation dear. Actually happy sangat dapat tengok kau naik pentas, dengan senyuman kau yang aku rindu sangat, tahniah sha. Aku sayang kau sangat-sangat. Good luck for your future. My pray always be with you.


Thank you my little sis for being a patient photographer. Hewhew. Iloveyou.


I got 2 flowers from family and boyfriend. Thank you! 
Thank you Uitm for that certificate! Alhamdulillah!

 

No more diploma life! Now focusing on degree life! Wish me luck!
Hopefully i can give one more excellent result for my family.


Assalamualaikum.