BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 29 May 2012

HOLIDAY

ASSALAMUALAIKUM...

FINALLY BOLEH UPDATE BLOG! ONLINE FACEBOOK! ONLINE TWITTER! Padahal baru bape hari x dapat online facebook,dah macam orang x betul je.. Padahal twitter x layan mana pun,nak kecoh pulak kan..

EH! saya baru balik dari holiday ni..hihi..mau story mory panjang-panjang tapi kan saya penaaaaaat sangat.. sebab tidur pun lena x lena,rehat pun kejap-kejap..kaki ni lenguh x payah nak cerita lah kan..

okay,hari sabtu pagi-pagi lepas subuh saya and family gerak balik kampung dekat KEDAH DARUL AMAN..Amaaaan je kat sana..haha..okay,x lawak pun..actually nak pergi ziarah kubur arwah papa..rindu sangat :'( kebetulan pulak ada kenduri kawin anak pak lang,terus jelah pergi..


me berbaju kurung di pagi hari <3


on the way to Kedah with my kazen :)

sampai dalam pukul 1 lebih then terus melantak nasi kenduri sebab lapar sangat,,nasib sedap..rugi ambil sikit..huhu,,belah petang pulak saya,adik,mama and wawa pergi ziarah kubur arwah papa..Rindu sangat-sangat dekat papa..Alhamdulillah sempat sedekahkan yasin untuk papa dekat kubur..Terpaksa kuatkan diri dekat depan mama and adik,saya xnak menangis sebab xnak papa sedih..InsyaAllah saya akan selalu sedekahkan Al-Fatihah dan Yasin untuk papa..


Al-Fatihah.....


papa,i love you so much more than you know <3
no one can replace you in my heart..you'll always in my mind <3


dekat kampung :)


with my beloved aunty,wawa :)


excitednye tengok nangka! Lama x balik kampung camni lah jadinya..


at kampung :)

kteorang tidur rumah pak lang semalaman..esok pagi,kteorang gerak to LANGKAWI! Last minute planning..okay,tidur dekat homestay dekat pekan Kuah,sewa kereta avanza..dah malas nak cerita,tengok gambar jelah ye..


me :)


with my cousin at Jeti Kuala Kedah :)


dalam feri :)

FIRST : SHOPPING







sayang benor kat mama <3


kami adik beradik :)
we love langkawi <3

SECOND : ISLAND HOPPING



#TASIK DAYANG BUNTING


see that? bukit yang berbentuk perempuan yang mengandung terbaring :)
SubhanaAllah,,indahnya ciptaanMu..











#BURUNG HELANG




#PANTAI BERAS BASAH



yang ni best tapi sakit tangaaaan 




After island hopping ni,terus pergi jeti pekan kuah nak balik dah...lega juga sebenarnya bila dah nak balik KL sebab penat sangat,,x cukup rehat,penat x payah cerita lah kan.. tapi seronok tuh mestilah kan.. okay,tuh jelah story saya..Alhamdulillah sampai dekat rumah dalam pukul 8 lebih..dapat online itu perkara yang sangat dirindui..okay,done update entry for today :)

Thanks for reading :)

Wednesday, 23 May 2012

KENANGAN SEMESTER 2

ASSALAMUALAIKUM...

Hai..saya x boleh tidur..so xtahu nak buat apa,then saya rasa nak update blog..Haish...Entah kenapa lah perasaan ni terasa huru hara sangat ni.. Maybe sebab tadi buka blog seorang budak ni then tetiba dengar lagu dia sama dengan blog saya..Setiap kali saya tukar,mesti dia tukar then always sama..okay fine.. tuh blog dia kan? cemburu? erm...InsyaAllah tidak sama sekali..haha

Berapa minggu lagi cuti semester saya dah nak habis..Dah nak masuk semester 3...saya xnak balik melaka walaupun saya rindu..saya rasa hilang semangat nak sambung belajar..Maybe saya ada satu masalah yang menimpa keluarga saya beberapa hari yang lepas..xmau lah cerita..

Back to topic,my memories in semester 2..more tension than semester 1,more work hard than semester 1,more tough than semester 1,more awesome than semester 1...Semester 2 started with no spirit but still move on with my life..For second semester saya belajar PAD170,PAD190,ACC106,ECO160,CTU151,BEL260 and lastly HBU123 (Bomba)... semua subjek sangat tough bagi saya..Akaun? No basic account in my life :) Microeconomic? No basic economic too..But Alhamdulillah i can score this subject very well..Berkat usaha and doa saya dan family :)

Next,about my life and my friends? Syukur Alhamdulillah everything goes very well..Makin rapat..umpama adik beradik kami semua..my classmates,roomates and levelmates,semua baik-baik belaka.. banyak jugak  aktiviti tuk semester 2 ni..Saya banyak join untuk kolej,,maklum lah nak dapat kolej tuk sem seterusnya kenalah aktif..saya masuk cheer karnival zon C,larian kampus,tarian tradisional for open kolej,gotong royong kolej,then tuk fakulti masuk dikir barat,bola tampar,lagi apa lagi ek..x ingat dah..tuh je kowt..

Jom tengok gambar saya dengan kawan-kawan saya sepanjang semester 2 :)


Hari pertama kelas,HUJAN and BANJIR :)


Malam MTK with classmate Shasha :)


Cheer Karnival Zon C with shasha and kak Natrah :)


Kemahiran Insaniah for semester 2,with kecik and mida :)


Tarian for Open Kolej,with roomate,Marina :)



Camping for Bomba at Gunung Datuk :)


Dikir Barat with roomate,Zatiiqa :)


Lawan Bola Tampar for Festa Unity DIPAC,with Yan :)


Penutupan Festa Unity DIPAC,with them :)


My art work for level 13 kolej Tun Teja :)


Jom Heboh at Melaka with Kecik :)


tetiba terjumpa gambar ni..time ni zati and kecik nak buat presentation,dah pakai lawa-lawa,sekali ustaz cakap kelas batal :) dorang dah ready dah..haha


Last paper and Last day with my roomates,Afiqah,Marina and Zatiiqa :)


Last day with my shasha :)

OKAY,DONE!

banyak sangat kenangan dengan dorang semua ni..Kalau boleh xnak lupa sampai bila-bila..InsyaAllah,I will always remember them till my last breath..Thats a lot of memories with them..Banyak lagi gambar tapi saya malas nak upload..okay kan? Hopefully our relationship will never break cause i really love them <3 Thanks to Allah gave me such a good friends like them..

Okay,done.. Thanks for reading..