BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 14 August 2014

Moment Beraya

Assalamualaikummm

Banyak benda nak share sebenarnya, In shaa Allah mana yang sempat i'olls cerita okay. Tanpa membuang masa, moh lerh kita start. So you guys amacam raya kalini? Beraya kah kalian semua? And actually tahun ni tahun pertama raya dekat rumah sendiri dekat Batu Caves ni. So excited tu sikit lah. Sebelum ni balik kampung, tapi tahun ni mama plan nak beraya dengan si kucing-kucing we'olls tu, miho and dikmok. So my raya almost complete this year. ALHAMDULILLAH.

PART 1: RAYA WITH CAH, FAKRUL & EJAD

Kisah pertama beraya dengan classmates diploma. Rasanya first time beraya dengan dorang kecuali fakrul sebab last year dah pernah jejak kaki kat rumah fakrul. So this year beraya ke rumah cah and fakrul tapi ada ejad sekali. Alhamdulillah, last jumpa dorang time konvo and now we'olls reunited balik. And tak lupa ada acym sekali. Meriah jugak beraya dengan dorang. And dorang pun first time datang rumah i'olls.



Classmates since part 1 diploma. Mereka always awesome.


Ni model and future lawyer to be yang makin hari makin cantik, cik cah. Proud of you dear.


Okay ni pakcik ejad yang selalu cari pasal dengan i'olls since dulu. 


Family portrait. Thank you fakrul, acym, cah and ejad sebab sudi datang rumah.

PART 2: RAYA WITH LENDURIANS

Classmates Diploma done! Now bila dapat tahu my barbies dari Johor and Melaka nak naik KL, i'olls excited gilosss. Serious cakap, siap booking mama suruh masak seminggu awal tau. Kemain excited dia. And now turn beraya dengan ex-housemates, ex-roomates and ex-batchmates. Banyak sangat ni. Tapi ada 2 orang tak dapat join, Chaa and Amy. Sedih juga tak dapat jumpa dorang sebab rindu. In shaa Allah nanti jumpa lagi. 


Part of my life. Kekurangan 2 orang, chaa and amy.


Oh, si hakim selo and faizal pun join we'olls beraya.


First time sampai rumah dayah. Terima kasih dayah sudi jemput ke rumah.





Apa tah yang kelakar sangat si dayah muby and nia gelakkan.


Thank you korang semua sudi datang rumah.


Kemain bebudak laki ni ehhh, siap bergambar haaa.


Bila jumpa rainbow cookies excited siap bergambar. Hadoi jakun betul.


Roomates since part 1.


Thank you nia sayang jemput i'olls ke rumah awak.



Batchmates!


Thank you Marina, Piqah and Mas sudi bermalam di rumah i'olls. maaf untuk segala kekurangan. Nanti jumpa lagi ye, In shaa Allah.

PART 3: RAYA WITH TRCRIANS

Baru beberapa hari lepas i'olls beraya dengan kakak-kakak i'olls sekalian. Haaa, rindu gila dekat kakak-kakak i'olls tu. Al maklum lah takde kakak, so menumpang kasih sayang dekat kakak orang lain. Actually kakak-kakak ni, housemates and officemates time kerja dekat TRC dulu. Dorang ni baik-baik belaka, Alhamdulillah. sporting pulak tu. And dorang bawa iman! Lama tak jumpa si kecik yang cerdik tu.


Jemput makannn



Macam-macam aksi bergambor.



Disebalik tabir. Haha


Thank you Kak Atin, Kak Yuyu, Kak Eq, Kak Mira and Iman sudi datang rumah.

Dan complete raya i'olls tahun ni. Alhamdulillah. Tetamu tak pernah putus datang rumah, rezeki Allah. Thank you yang sudi datang rumah, thank you sangat-sangat. Ada masa and panjang umur kita jumpa lagi. Sayang semua. Thank you juga untuk yang sudi beraya sama-sama. I will always remember our moment.


Selamat Hari Raya.

Saturday, 2 August 2014

Salam Aidilfitri 2014

Assalamualaikum

Belum lambat rasanya nak ucap SALAM AIDILFITRI buat semua umat islam seluruh pelusuk dunia. Haaa gitu. Macam awkward nak menaip since lama gila dah tak update blog. I'olls malas betul bila internet i'olls dah kena potong.

First of all, i'olls menyusun sepuluh jari tangan mohon maaf untuk segala kesalahan secara sengaja mahupun tak sengaja especially untuk mama. Mohon halal untuk makan minum pakai kakak selama 21 tahun. Kakak mohon maaf untuk semua salah silap kakak sama ada didepan mama or belakang mama. Kakak sayang mama sampai hujung nyawa kakak.



Dear mom, you are the most pretty women in this world. You have beautiful heart as well as beautiful face. I do feel grateful born as your daughter. I wish i could be like you one fine day, strong women like you.

Mohon maaf untuk salah silap buat family tersayang. Andai ada bergurau kasar, terguris hati, terasa hati mohon maaf dari kakak. Kakak sayang semua orang. I will try to protect you all.

Family photoshoot :


Solat Sunat Aidilfitri with sweethearts


Queen of my heart


Incomplete family without papa.


Darah daging hingga akhir hayat


Adik (Jangan persoalkan ketinggian)





Favourite picture.

Okay done part family. Next, saya Intan Syafira mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki sampailah ke dalam hati buat semua kawan-kawan. Mohon maaf seikhlas-ikhlasnya dari hati buat kawan-kawan yang rapat samada schoolmates, kawan time diploma or degree and semua yang mengenali diri intan. Mungkin ada yang terasa and tak senang dengan gurauan intan, mungkin ada yang terpaksa layan cerita-cerita and sometimes luahan intan, and sometimes mungkin annoying dengan perangai intan, i do makes mistake since i'm not perfect, saya mohon maaf. Kekadang bila intan kerap minta maaf pun ada yang rasa eh annoyingnya kau ni, sorry sangat-sangat. Andai ada yang rasa i always interfere in your life, i do apologize for my interference. Mungkin ada yang rasa nasihat intan macam bajet-bajet bagus, mohon maaf sangat. Thank you for those yang sudi maafkan dan still stay with me and trust me as your friend. Dulu mungkin intan seorang yang penakut bila hilang kawan, yes i admit that. But now, i do realize, kalau Allah dah tetapkan dia kawan intan, dia akan cari intan. Kalau bukan, dia akan go away. Thank you Allah.


This is first time first raya dengan bestie. Thank you sayang for coming!





Terima kasih sudi datang rumah kami yang tak seberapa ini. 
Ili kawan yang pertama datang rumah baru i'olls.

Haaa kan dah bebel panjang-panjang. I'olls pun nak minta maaf dekat Firdaus. Maaf sebab selalu menyusahkan awak sepanjang pengenalan kita. Maaf sebab selalu buat awak terasa. Maaf sebab selalu buat awak susah hati and risau. Maaf untuk salah silap perbuatan dan perkataan andai ade terkasar dan terlebih-lebih. Terima kasih sebab sudi jadi kawan baik, kawan yang sejati, peneman susah senang, peneman hidup In shaa Allah. Terima kasih ada bila saya sakit dan pengsan. 



The fault in our stars. Aceceh gitu versi intan-muby.


Feeling-feeling manja dengan dia. I'olls rasa macam pre-wed photoshoot.
In shaa Allah one fine dayyy

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA SEMUA. Moga raya kalini penuh bermakna untuk semua orang. Jangan lupa untuk doakan dan support saudara-mara kita di bumi Palestin. Doa buat semua penumpang dan crew MH17 tak dilupakan. Salam Aidilfitri dari Intan Syafira.