BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 26 June 2013

A moment to be remember

Assalamualaikum 


Shine bright light diamond.

Every second minutes i want to be remember in my mind,my heart and my soul. If only i can capture all the sweet moment that i spend i want to record and save it and show to my kids soon. But it impossible to do so,so the alternative way is capture the picture and post it in blog. So,i will show this to my kids! Heeee :)

Hey guys, i kindly excited to write this entry. Last saturday i went to key ell. Housemates semua excited ajak shopping, so semua pun sediakan banyak banyak duit ye. We went to Times Square! Syurga shopping! Rambang mata budak-budak ni. Bukan nak cakap apa lah, serious suka bawa si piqah, mastura, eika shopping! Kemain banyak dorang rembat. 

Kitaorang pergi balik hari je and yang tak berapa nak seronoknya, hari yang sama juga lah ada perhimpunan blackout 505. Mengada betul tau nak buat perhimpunan bagai. Ish. Baru nak pergi Jalan TAR. Geram kita tauuuu. But it's okay,nevermind. we olls puas hati dapat jalan dalam TS sampai nak tercabut kaki dibuat nya. 



My bebigels 


Dayah, Eika, Dhea, Me and Chaa


Sementara menunggu bas Mara Liner yang agak kelambatan.
Sesi berposingggg! 

Sepanjang dalam bas, serious cakap saya membuta je even belakang ada mamat handsome. Haish,jantung dup dap dup dap tau. Heeeeee. Sampai dalam pukul 10.30 pagi lah juga. Alhamdulillah we're safely arrived at TBS! 


Them at LRT Bandar Tasik Selatan.



Us without piqah. Piqah as a photographer.


Eika and Mas first time naik LRT, dorang excited kot. 



Cik piqah yang gorgeous ni nak sangat makan Laksa. Hajat dia tercapai jugak akhirnya.


Fuyoooh Piqah makan laksa guna Chopstick!
Tapi ni semua dusta ye. Hanya untuk tangkap gambar semata-mata.


Mastura comel lotte si gigi besi!


Bukan senang nak tengok muka chaa camni tau. Exclusive!


Them again at Ah Cheng Laksa. Rasanya lah nama kedai tu. Suka hati je aku bagi nama. Heee.


Taiko Melaka turun Kuala Lumpur. Lu masuk tempat gua,lu mati.
Suka hati buat dialog. Heeeee :)


Me with lovely mastugha after solat. Rehat sebentar,kaki nak tercabut. 


Theme Park Times Square!


Actually dorang excited naik lif yang transparent ni. Kita orang buat lif ni macam hak milik kita orang. Turun naik turun naik sampai nak naik pening and muntah.


Mas, Piqah, Eika and Dhea first time makan subway.
Al maklum lah dekat Melaka tak ada subway. Then sekarang dorang dah start suka.
Yang kelakarnya semua follow saya makan benda yang sama, Chicken Roasted. 


 Dapat makan, masing-masing khusyuk tau.



Shopping time before we went back to Malacca.



I'm the smallest among them. And the cutest one! Harhar -..-


My outfit and i love to dress up simple. Thank you Mas for lend me that satin scarf.


My housemates 


Piqah lagak model TBS sekejap sementara tunggu bas nak balik.
credit to Intan Syafira.


Last but not least, okay bye Kuala Lumpur. 
I'm look matured and little bit chubby when wear spectacles.

Quite fun shopping and spend time the whole day with them. Our activity every semester actually. By the way, wish me luck for result intersession tonight! I'm scare,serious. May Allah grant me excellent result. Aminnn.

Night and Assalamualaikum.

Wednesday, 19 June 2013

Bismillah for final semester

Assalamualaikum

Short update,maybe. Hai semua. Dikala kesibukan melanda-landa masuk semester baru which is my last semesterrrrr! And i force myself, force my internet just for update for this entry. Bunyi macam kejam tapi ni lah hakikatnya. Ya Allah,bumi Melaka dilanda Jerebu yang sangat teruk. Akibat dari Indonesia rasanya. I'm not sure, lama sangat tak tengok berita. Moga Allah bagi kekuatan dan kesihatan yang baik. Banyakkan minum air masak ye kawan-kawan sekalian. Remind for myself too.

Oh yeahhh,my last semester start with hmmmmmm. New semester, new class, new classmates and new environment. So please adapt with all the condition. Awkward for first time. Stress for second time. Haha. Apa jadah hari kedua dah stress and nangis macam kanak-kanak kecil yang comel. Perasan. Pfffft -____-"

Pedulikan kesedihan aku. Back to story. For the first time saya masuk kelas B. MAM1105B! First impression? Happening gila seyh budak kelas B,serious. Dorang sangat hyperactive,setiap masa rasanya. Kelas tu tak pernah diam. Haha. Seronok jugak sebenarnya. Alhamdulillah so far i'm okay.

Let see my subject that i NEED to study :

PAD380: Current Affairs of Southeast Asia
PAD370: Public Financial Administration
PAD320: Local Government
LAW299: Business Law
PAD390: Development Administration

Syukur Alhamdulillah kurang satu subject PAD369 (Industrial Relations) dah ambil time intersesi. So kurang satu beban. By the way, Goodluck for myself, my housemates, my classmates and coursemates too. In shaa Allah,we'll graduate on time.


First week dah jejak kaki dekat Library.
Percaya atau tidak,semua ni realiti. CASEA!

And for u'olls information too, saya kan dah kena tendang dari kolej, Ohmaigad sedih sentap jiwa mak tau, tapi tak mengapa. Dek kerana ramai sangat junior kalini masuk UiTM Lendu sampai akak kena keluar dari kolej, maka akak bercadang untuk tinggal dirumah sewa. Agak kejauhan lah,mau tak kurus kau jalan hari-hari pergi kelas, tambah panas cukup HITAM ye aku dekat Melaka ni. Tobat. Serious! Tapi apa kan daya hanya 2 kaki yang ada. Cramp ke apa ke balik kelas punya cerita.

Wish me all the best for this semester, quite hard,quite tough. May Allah ease everything. Amin.


My partner for this semester.
He's the one who accompany me everyday, my team mates for assignment group.
Thank you Muhammad Firdaus :)

Goodnight and Assalamualaikum wbt.

Wednesday, 5 June 2013

Broga Hill

Assalamualaikum 

Hajat tercapai akhirnya. Hajat untuk melihat keindahan ciptaanMu Ya Allah. Alhamdulillah. Subhanallah cantiknya pemandangan. Tak tahu nak decribe sebenarnya. First of all, terima kasih dengan si cinta hati, Muhammad Firdaus yang sudi bawa kereta and Hasif and Hanif sebab tunjuk kan jalan ke Broga. Thank you, Thank you!

Actually dah lama plan nak naik broga tapi dengan kawan-kawan, at last naik dengan mama, adik, dia, hasif and hanif. Have fun! Serious. Tengah malam kitaorang dah gerak dari rumah saya, sampai pukul 3.30 pagi rasanya. Pergh,awal gila kan. Tapi kita orang stay kat area perumahan, tidur kejap. Dalam pukul 4.30 baru siap-siap dan gerak! Ramai jugak lah naik. Dalam gelap kita orang naik. Mata ni macam tak nak ngantuk lagi, tapi dah biasa tidur lambat. Thank you for him because he take care of me during hiking.

Okay, tengok jelah gambar kita orang ye. Banyak gila snap picture. Nikmatilah wajah kami yang kepenatan daki bukit broga sampai stage 4! Congrets guys!


Before gerak. We're ready!


Mama semangat nak naik broga.


BROGA HILL :


Baru separuh jalan. Take five kejap.




Mama and anakanda mama.


Sampai stage 1. Rock babeh!



Cap ibu dan anak.


Stage 4! Puncak Broga Hill!




Subhanallah. Sunrise.


Titanium bak kata muby.



Mama kemain berkelah bawa kain batik, siap breakfast, cuci muka bagai. 



Kegilaan dorang semua.


Dikala mereka semua nikmati pemandangan dan bersantai.



Drama sangat -__-"


sayang mama :*



Buah hati selamanya.


AKHIRNYA!





The boys! Tanpa korang, kiteorang tak sampai broga.


Kami berlima! 







With my sista.




I believe i can fly~~ 
Sweet moment with him 


Tudung serabai kena tiup angin.



Haiyakkkk! Keganasan rumah tangga.
You berani curang, penyepak i bagi dekat you.


Penuh gaya masing-masing.


The best picture :


Follow my instagram : intansyafira

Masing-masing dah start sakit kaki, sakit macam-macam. Tapi puas! Sangat penat and adventure. Saya suka buat aktiviti lasak melasak ni. Nak lagi pergi daki mendaki ni. In shaa Allah. Okay, saya nak rehat puas-puas. Penat tak hilang lagi ni. Mornight everyone.

Assalamualaikum readers.