BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 1 July 2012

Berjimba-jimba ke Kuala Lumpur

ASSALAMUALAIKUM....

Dimulakan dengan Bismillahirahmanirahim. Dengan kegagahanku untuk mengupdate blog ku yang comel ini, saya nak cerita pasal kisah berjimba-jimba dengan roomates tersayang dan seorang levelmate saya yang manis pergi ke Kuala Lumpur sehari suntuk. Berbekalkan tisu ditangan kerana selsema dan sakit kepala ini, saya tetap nak update blog.

Sebenarnya kami plan nak pergi jejalan dekat Melaka yang kecil cenonet je, tapi tetiba Piqah tukar plan ajak pergi KL. huish,KL tu. Nak balik RUMAAAAAH! Memang hajat saya nak bawa roomates saya jejalan dekat KL. Al maklum lah budak KL kan so,nak jadi tour guide dorang.

Pagi-pagi dah bangun, bersiap, pakai lawa-lawa. then baru gerak pergi Alor Gajah Sentral, tiket bas pukul 9.30 ke KL naik bas Jebat. Murah, RM8.80 je. Jimatttt..

 




Before ke KL :)


me with zatiiqa dalam bas :)


sampai KL dalam pukul 10.30 something lah. Alhamdulillah sampai TBS umpama sampai dekat rumah sendiri. hewhew. then terus gerak pergi LRT ke Hang Tuah station. First place of course lah Berjaya Times Square kan. huish,habis lerh duitku. haha




ololor, comel nau saya. haha.
muntah hijau tengok muka saya. haha


Them in LRT :)


with my new boyfriend. haha. gelinyeeee


otw to TS, lalu dekat Penjara Pudu

then sampai TS kteorang semu start lah shopping time! first yang shopping haruslah piqah kan. dia beli baju sekali 2 terus, bagus, bagus,bagus. tak sia-sia bawa piqah. haha


me with chaa



makan timeee!

lepas habis shopping dekat TS, kteorang terus sambung berjimba dekat Low Yat pulak. cik zatiiqa nak beli phone untuk adiknya. then sambil tu survey lerh. terasa nak pakai BB lah pulak. dapat pulak harga murah BB. Haish. masih pikir nak beli ke tak ni -___-" lepas tuh sambung berjimba lagi ke JALAN TAR pusat shopping tudung yang murah-murah sampai buat saya jadi separuh gila melayan nafsu ku yang tak tentu hala ini. Astaghfirullahalazim. bawa mengucap intan syafira.




muka penat jalan :)

Alhamdulillah sempat balik rumah, Ya Allah happynye dapat jejak kaki dekat rumah. oh mama, i miss you mama! tapi first thing terkam dekat miho and mok. mok demam,risaunye. dia lemau je,tak larat. semoga cepat sembuh mok. mama buat apam polka dot untuk kami. yeaaay! mekacih mama! love youuuuu! mama hantar sampai LRT PWTC je. salam peluk cium mama before pergi. sedihnya tak dapat tidur dengan mama :(


tengah bahagikan barang yang dibeli :)


me with piqah at Bank Negara


we at my house :)
cantik kan rumah saya? ala-ala inggeris gitu.
Thanks for coming :)

then kan kteorang punya bas gerak pukul 9 malam balik ke UITM LENDU terus tau tapi kteorang lambat sebab train stuck. then punya lah maranthon berlari ala-ala running man sebab dah lambat. akhir sekali bas tinggal kan kteorang! RM10 RUGI! MELAYANG! tapi alhamdulillah ada tiket balik ke Alor Gajah pukul 9.30 malam sampai 10.30 malam,then kak piqa bilik chaa ambil kteorang. Alhamdulillah.


muka budak kena tinggal dengan bas mara liner :)
sadis betul.

okay,actually ni aktiviti every semester with roomates before kteorang semua busy dengan assignment. so keluar awal-awal. berjimba-jimba puas-puas sampai tak ingat dunia. hewhew. seriously have a nice day with them! thats all. Thank you for reading by the way :)

oh,by the way i wanna wish something :

okay bai. Assalamualaikum....