BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 2 August 2014

Salam Aidilfitri 2014

Assalamualaikum

Belum lambat rasanya nak ucap SALAM AIDILFITRI buat semua umat islam seluruh pelusuk dunia. Haaa gitu. Macam awkward nak menaip since lama gila dah tak update blog. I'olls malas betul bila internet i'olls dah kena potong.

First of all, i'olls menyusun sepuluh jari tangan mohon maaf untuk segala kesalahan secara sengaja mahupun tak sengaja especially untuk mama. Mohon halal untuk makan minum pakai kakak selama 21 tahun. Kakak mohon maaf untuk semua salah silap kakak sama ada didepan mama or belakang mama. Kakak sayang mama sampai hujung nyawa kakak.



Dear mom, you are the most pretty women in this world. You have beautiful heart as well as beautiful face. I do feel grateful born as your daughter. I wish i could be like you one fine day, strong women like you.

Mohon maaf untuk salah silap buat family tersayang. Andai ada bergurau kasar, terguris hati, terasa hati mohon maaf dari kakak. Kakak sayang semua orang. I will try to protect you all.

Family photoshoot :


Solat Sunat Aidilfitri with sweethearts


Queen of my heart


Incomplete family without papa.


Darah daging hingga akhir hayat


Adik (Jangan persoalkan ketinggian)





Favourite picture.

Okay done part family. Next, saya Intan Syafira mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki sampailah ke dalam hati buat semua kawan-kawan. Mohon maaf seikhlas-ikhlasnya dari hati buat kawan-kawan yang rapat samada schoolmates, kawan time diploma or degree and semua yang mengenali diri intan. Mungkin ada yang terasa and tak senang dengan gurauan intan, mungkin ada yang terpaksa layan cerita-cerita and sometimes luahan intan, and sometimes mungkin annoying dengan perangai intan, i do makes mistake since i'm not perfect, saya mohon maaf. Kekadang bila intan kerap minta maaf pun ada yang rasa eh annoyingnya kau ni, sorry sangat-sangat. Andai ada yang rasa i always interfere in your life, i do apologize for my interference. Mungkin ada yang rasa nasihat intan macam bajet-bajet bagus, mohon maaf sangat. Thank you for those yang sudi maafkan dan still stay with me and trust me as your friend. Dulu mungkin intan seorang yang penakut bila hilang kawan, yes i admit that. But now, i do realize, kalau Allah dah tetapkan dia kawan intan, dia akan cari intan. Kalau bukan, dia akan go away. Thank you Allah.


This is first time first raya dengan bestie. Thank you sayang for coming!





Terima kasih sudi datang rumah kami yang tak seberapa ini. 
Ili kawan yang pertama datang rumah baru i'olls.

Haaa kan dah bebel panjang-panjang. I'olls pun nak minta maaf dekat Firdaus. Maaf sebab selalu menyusahkan awak sepanjang pengenalan kita. Maaf sebab selalu buat awak terasa. Maaf sebab selalu buat awak susah hati and risau. Maaf untuk salah silap perbuatan dan perkataan andai ade terkasar dan terlebih-lebih. Terima kasih sebab sudi jadi kawan baik, kawan yang sejati, peneman susah senang, peneman hidup In shaa Allah. Terima kasih ada bila saya sakit dan pengsan. 



The fault in our stars. Aceceh gitu versi intan-muby.


Feeling-feeling manja dengan dia. I'olls rasa macam pre-wed photoshoot.
In shaa Allah one fine dayyy

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA SEMUA. Moga raya kalini penuh bermakna untuk semua orang. Jangan lupa untuk doakan dan support saudara-mara kita di bumi Palestin. Doa buat semua penumpang dan crew MH17 tak dilupakan. Salam Aidilfitri dari Intan Syafira.