BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 3 March 2012

PULAU TUBA LANGKAWI

ASSALAMUALAIKUM

dear readers.....
today i would like to story my experience :)
okay,actually citer ni dah lame dah.. tapi tetiba rasa macam nak citer balik lah..
i really miss this moment :) citer neyh last year punye citer..dah basi dah..haha
berbalik pada tajuk,PULAU TUBA?
yes! saya pergi pulau tuba, langkawi! tapi...........................
bukan dengan family but dengan kawan2 UITM!
homestay pulau tuba anjuran kelab sekreteriat rakan muda UITM MELAKA!



amazing gler lawatan g pulau tuba ni!
okay, kteorang gerak pergi kuala perlis dalam pukul 9.30 malam dari uitm.. sampai dekat sana dalam pukul 9.30 pagi..see! 12 jam dalam bas! naik saket satu badan ni tau..dengan keadaan yang amat sejuknya dalam bas..huish...menggigil tidur tau :)
sampai je kuala perlis kteorg naik feri sampai lah pekan kuah..sampai pekan kuah,terus naik bot pergi pulau tuba! first time naik bot okay! so agak excited giler >.<
sampai je pulau tuba terus pergi dewan serbaguna kampung kat pulau tuba tuh...then kteorg dapat mak angkat tau,nama mak angkat kteorg MAK PUTEH! :) sayang mak puteh <3
sampai umah mak puteh kteorg tukar baju dulu,then mak puteh masak nasi,kteorg makan dulu..petang ada acara lain pulak kat pantai..waaaaah,x sabar gler time tuh tau :) panas pulak tuh kat sana,so agak kehitaman dan sunburn jugak lah..tapi enjoy :)

with kakak2 and abang2 rakan muda dekat kuala perlis

okay acara kteorg petang tuh just sukaneka biasa tapi best sangat2! next belah petang tuh kteorg main kayak dekat pantai! first time naik kayak tau! partner saya si EJAD tuh..haha..


with cah,yan and kecik :)

sampai nak dekat maghrib larh jugak main kayak..hehe.. then kteorg balik rumah mak puteh :)
mandi and bersiap tuk malam kebudayaan pulak..yang bestnye pinjam baju kurung yan..haha..
lupa nak bawa baju kurung laaaaaa..hehe.. btw thanks yan comel coz bagi pinjamkan baju awak yang cantik tuh..lepas ni boleh pinjam lagi ye :) malam kebudayaan kteorg combine with budak UNIKL kedah :)
awesome gler kay! haha.. kena menari pulak tuh..nasib menari ramai2 :)



with them :)


okay that's me!

after malam kebudayaan,kteorg balik rumah mak puteh then tido time!
pagi2 lagi dah bangun for next activiti :) island hoping if i not mistaken...
ape tah nama sebenornya..haha.. yang pasti naik bot pergi pantai beras basah, tasik dayang bunting,then tengok ang bagi makan burung helang then picnik! seronok kan? hehe

1st place ialah PANTAI BERAS BASAH!


with them again :)
okay air pantai kat sini sangat masin! mata pedih kalau kena air..

2nd place is TENGOK AND BAGI MAKAN BURUNG HELANG 

okay,burung helang kat sana kan besar2.. bawah sayap dye macam2 patern ada.. haha..
subhanallah,cantik sangat.. best sangat tengok dorang terbang and makan.. tapi takut dye patuk je.. haha
maaf lah xde gambar tuk yang ni..

3nd place is TASIK DAYANG BUNTING..

okay,ni nak tuju for those yang nak pergi honeymoon and nak baby..
orang cakap kalau pergi tasik dayang bunting,balik mesti pregnant.. haha..
ya,i saw something kat sana..saya nampak bukit bukau yang bentuk perempuan yang terbaring dan berbentuk perempuan tuh tengah pregnant..it's really true :) amazing right? subhanallah...ciptaan Allah sangat indah..
air tasik kat sana rasa payau and suam je.. yang pelik,tasik tuh dikelilingi laut yang mempunyai air yang masin..
pelik kan? then yang lagi scary pasal tasik tuh xde dasar.. WOW! sangat SCARY!


again with them :)

lastly is PANTAI DAGANG

pantai dagang kteorg just datang for picnik! yes,pantai dye cantik jugak,, kteorg mandi manda kat sana.. hehe.. serious air dye dalam sikit..haha..kteorg bawa makanan yang dimasak oleh mak puteh kami!
sedap tau..then main tukar2 lauk dengan yang lain2..hehe





bersama kawan2 ku yang ku sayang :)
dapat kawan baru tau, hafifi and kawan dye pe tah nama dye,then ade azlan and fahmi :)
nice to meet them :)

then kiteorg balik rumah tuk mandi pulak,bersihkan diri yang sedia melekit sebab mandi pantai..haha
lepas makan tengahari baru gelak pergi jeti pulau tuba...sedih sangat saat nak tinggalkan mak puteh and yang lain2..lepas ni kteorg datang lagi ye,insyaAllah kalau panjang umor :)


with mak puteh and family :)
sayang mak puteh <3


kami semua dah nak balik dah :)
after shopping dekat pekan kuah :)

 i bought chocolate for my family and for my roomates :)
sampai uitm pukul 6.30 pagi then pergi kelas pukul 8.. serious PENAT! macam nak pengsan wooo..
okay actually rindu nak pergi lawatan macam ni... :(
oh ya! after final exam ni i'll go to PULAU PERHENTIAN!
nanti saya update okay! btw i miss this precious moment!
okay thats all..love u alls <3