BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 22 September 2012

Kenangan beraya di Johor

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah berkesempatan juga update entry. Actually dah lama nak update tapi ada banyak sangat problem and tak ada masa nak update. seriously saya rindu blog saya yang comel macam tuan punya blog ni. okay perasan. kidding.

Rindunya nak update. serious rasa nak nangis dapat buka and update. hoho. saya dah nak final lah. sekarang tengah study week. doakan saya dapat jawab paper final exam eh semua. Saya cuba yang terbaik kalini.

okay,berbalik pada tajuk and cerita yang saya nak kongsi. malam ni saya nak update just simple and short entry about my experience celebrate my raya at JOHOR! excited bila mama bagi permission boleh pergi beraya. Alhamdulillah and thanks ma.

I can't remember the date that i went to Johor. Actually ni last minit punya plan. tetiba budak kelas ajak beraya kat Johor. Alahai excited,excited!! Plannye kitaorang beraya dekat rumah Qis dekat Muar,then pergi rumah Mida dekat Simpang Renggam and finally rumah kecik dekat Batu Pahat. see,jauh betul kteorang berjalan kan? haruslah sewa kereta nak berjalan kan.

okay,first place we went to MUAR :)


YEAYYYY! saya dah sampai muar!
First time sampai muar tau :)


we got new friend, that guy names Azfar.


Me at Qis's house :)
Rumah qis cantik..

Next we move on to Simpang Renggam,rumah Mida! huish kemain jauh rupanya rumah mida. kalau ada flight pergi rumah mida kan best. seriously jauh rumah dia. tapi best dapat pergi rumah dia. bukan senang nak sampai rumah mida ni. first time jumpa mak and adik mida. mida ni seorang kakak yang penyayang. comel je adik dia :)


kereta myvi baru mida, awesome :)


buah mahkota dewa :)


Infront of Mida's house :)


kemain posing dengan tuan rumah :)

Lastly pergi rumah kecik! here we come Batu Pahat.. baru nak bercadang nak bergambar dekat pokok kelapa sawit kat rumah kecik sekali hujan. tak daya lah nak bergambar. Then jumpa family kecik. seriously kampung kecik best! adik kecik yang number dua kan comel. awwww.. kak syilah,saya berkenan dengan adik awak lah,syafiq tuh.haha. kidding my dear :)


tengok mak kecik masak banyak untuk kteorang semua :)
thanks ibu. eh! salah,mak cik..hihi


me with sista, zati zarai..hoho~~


me with sista,Mida kari :)


me with kak syilah,hewhew..
padahal dia lagi muda..haha



Us :)


Alhamdulillah done update for today :) thats our journey to Johor. harap sampai sana lagi lepas ni. seronok dapat pergi kampung orang. dapat kenal kawasan orang. seronok sangat. harap dapat travel ke negeri lain pulak lepas ni kalau panjang umur. hihi. thanks to all my friends. 

LAST BUT NOT LEAST :


GOOD LUCK FOR FINAL EXAM TO ALL UITM'S STUDENT :)